WEBINAR:
VR – 3MDR bij GGZ Drenthe

GGZ Drenthe doet wetenschappelijk onderzoek naar een innovatieve, hoog-intensieve traumagerichte behandeling, genaamd 3MDR. Deze behandeling combineert virtual reality exposure met bewegingsafhankelijk leren. In een 3MDR behandeling loopt een patiënt naar zelfgekozen foto’s die een associatie oproepen met traumatische gebeurtenissen. In dit webinar leggen we uit wat 3MDR precies is, hoe dit wordt ingezet binnen GGZ Drenthe en proberen we met beeldmateriaal een beeld te geven van deze nieuwe behandeling.

Vervolgens gaan we tijdens dit webinar in op VR. De Forensisch Psychiatrische Kliniek (FPK) in Assen biedt delict preventieve behandeling aan patiënten die vanuit ingewikkelde psychiatrische problemen strafbare feiten hebben gepleegd. Het doel is dat de patiënt uiteindelijk op een veilige en waardevolle manier terug kan keren naar de samenleving. Binnen de behandeling wordt onder andere gebruik gemaakt van Virtual Reality. Patiënten krijgen hiermee alvast de mogelijkheid om alvast te oefenen met situaties buiten de kliniek. De webinar over VR neemt je mee naar de wereld van Virtual Reality. We laten je zien hoe Virtual Reality in de FPK wordt ingezet, geven uitleg over een Virtual Reality Agressiepreventietraining en delen graag ons enthousiasme over innovaties voor de toekomst!

Deelnemen?

Maandag 15 februari van 16.00 tot 17.00 uur

Klik hier om webinar terug te kijken

5 Reacties

 1. Elise van Looijengoed

  Hallo,

  Ik wil mij graag opgeven voor de webinar 3MDR voor 15 februari. Maar ik krijg deze melding:

  “Kan niet deelnemen
  De vergaderings-URL is onjuist. Controleer de URL en probeer het opnieuw.”

  Hoe kan ik dit oplossen?

  Alvast bedankt!

  Antwoord
  • Henderika Donker

   Hallo Elise,

   Dank voor je bericht, we gaan deze fout zo spoedig mogelijk oplossen.
   Je hoeft je niet op te geven voor de webinar. Je kan op 15 februari om 16.00 uur de link aanklikken en dan kan je gelijk deelnemen.

   Antwoord
 2. trijnie

  hoi
  Ik kan niet kijken op dat tijdstip. Is dit webinar later terug te zien?

  Antwoord
  • Annette

   Hoi Trijnie,

   Ja hoor, het webinar zal later terug te zien zijn. Zodra deze beschikbaar is, zal ik de link plaatsen in de comments.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.