Technologie binnen Icare

In dit filmpje vertellen collega’s van Icare hun ervaringen met technologie in de zorg.

2 Reacties

 1. Esther Hummelen

  Ik heb met belangstelling de filmpjes bekeken van allerlei technologie. Ik werk als casemanager dementie binnen Icare en ben in het verleden als wijkverpleegkundige van een PG team betrokken geweest in de werkgroep domotica. Daar ben ik al bekend geworden met de Tessa, Sensare, Medido en natuurlijk ook met de Plus koffer. Het eerste staaltje technologie dat binnen Icare geintroduceerd werd.
  We hebben veel werk en inspanning verzet om de inzet van de koffer en de Medido te stimuleren. De bedmat en bewegingssensor heb ik met succes ingezet bij PG clienten. Ook de personenalarmering die direct ingezet kan worden vanuit de koffer was zeer handig in crisissituaties. De Medido is voor deze groep niet altijd een succes, omdat het ook onrust kan veroorzaken wat je juist wil voorkomen. Ik zet zelf nog met regelmaat de deursensor in vanuit de koffer, waardoor crisissen en spoed opnames worden voorkomen. In dit filmpje mis ik dus de pluskoffer als technologische optie. Ook zou ik graag meer aandacht willen voor de inzet van de technologie bij PG clienten en de vragen die daarbij naar voren komen. Wat betekent bv de inzet van de Sensara in combinatie met de zorg wet en dwang?

  Antwoord
  • Sanneke Heij

   Hallo Esther,
   Dank je wel voor je reactie. Het klopt dat de pluskoffer niet in het filmpje voorkomt, we zijn namelijk bezig met het afschalen van de pluskoffer en te zorgen dat de elementen die in de pluskoffer zaten direct (met spoed) in te kunnen zetten zonder dat je zit met een pluskoffer die al in gebruik is of dat ze continu onderhouden moeten worden. Als je nog verdere toevoegingen hebben waar je aandacht voor wil hebben in het filmpje laat het vooral dan aan mij weten, we willen het filmpje steeds verder uitbreiden! Gr Sanneke Heij (s.heij@icare.nl)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.